Om mig

1487421_10152124914090196_1058203128_n

Jag har min bakgrund i TV-branschen och efter 11 år så kan jag med gott samvete kalla mig senior. 
Jag har jobbat på flera positioner så som producent, redaktör, inslagsproducent, redigerare och fotograf.  I vissa produktioner har jag haft en specifik roll som t.ex redaktör och i andra har jag både tagit fram idén, skrivit manus, gett regi och klippt ihop materialet till en färdig film. Att kunna utföra alla produktionssteg från ax till limpa (med hög kvalité)  är ganska ovanligt har jag förstått och det ger mig fördelar när jag leder team. 

Som regissör och producent är jag bra på att få människor att känna sig bekväma framför kameran. Jag har en tydlig bild av vad jag vill fånga men jag är alltid öppen för det spontana och att förvärva det som kommer fram i inspelningssituationen. Jag har regisserat både 5-åringar och 95-åringar. Vanliga människor som är ovana och kameravana programledare, artister och skådespelare. 

Med min AD-utbildning i bagaget är jag en van varumärkesförvaltare som vet hur man handhar företagsprofiler och värdegrunder. Jag har producerat rörlig kommunikation för företag som MTV, Nickelodeon, Barnkanalen och SVT i samarbete med kommunikation- och programavdelningar. För MTV och Nickelodeon var jag anställd som On Air Coordinator i 5 år för de nordiska länderna. 
För SVT så jobbade jag i flera år (2014-17) tillsammans med  SVT’s Kommunikationsavdelning med att utveckla och producera innehåll som gick i trailerblocken mellan program. 
Som redaktör för TV-programmet Sveriges fetaste hundar (2018) så tog jag fram 6 st 30-minuters avsnitt. Utöver det så har jag gjort inslag åt Plus, Världens Barn-galan, Kristallen-galan och Hjärnkontoret. 

Som kreativ ledare för ett team har jag en liknande inställning som när jag regisserar, jag skapar en prestigelös miljö där mina kollegor trivs och som tar fram det bästa ur dom. Samtidigt så förväntar jag mig mycket och är bra på att förankra min vision hos teamet, så att vi alla drar åt samma håll. 

 

Katarina Mattsson